Ma egy nem éppen bőrápolási bejegyzést hoztam Nektek, viszont nagyon kedves így karácsony előtt. Igazi last-minute, nagyon gyorsan össze lehet hozni otthon is. 🙂

Először is készítsd el magát a naptárt! Lehet gyufásdobozokból, vagy felragaszthatsz kis picike borítékokat egy lapra, akár WC-papír gurigát is használhatsz.

Rengeteg ötletet lehet lopni a kinézetéről, üsd be a Pinteresten vagy akár a Google-ben, hogy “diy advent calendar”, rengeteg cuki találtam. 🙂

 

 

7e28378cb14a4c4268cea4d773a973a6--diy-advent-calendar-advent-calendars

advent

diy-advent-calendar

images

Paper-cup-advent-DIY-Tutorial2_2048x2048

Igen, ám, de mi kerüljön bele? 🙂

Nagyon sok helyen tesznek bele cukorkát, csokit, kis apróságokat. Ehelyett vagy emellé én azt javaslom, hogy küldj neki 24 megerősítő mondatot!

Ha megváltoztatjuk mentális programjainkat, megváltozik a viselkedésünk is. Ha meg akarunk változtatni egy nem túl szerencsés régi viselkedést, ezt a viselkedést irányító mentális program frissítésével tudjuk elérni. Ebben nagyon sokat segíthetnek a pozitív megerősítő mondatok.

Mik azok a pozitív megerősítő mondatok?

 • Jelen idejű, kijelentő módban írt mondatok. Próbáljuk kerülni a tagadó mondatokat.
 • Pozitív, de hihető üzeneteket hordoznak.
 • Minél többször ismételjük őket, annál jobban működnek, mivel újra és újra ugyanazokat az idegpályákat stimulálják.

Nagyon sok terápiában használják, pl. NLP, agykontroll, de dolgoznak vele kineziológusok, coachok és képzett pszichológusok is.

Hogyan írjunk jól mondatot?

Lehetőleg szabjuk személyre! Tehát annak írjuk meg a mondatokat, akinek adni szeretnénk ajándékba.

Nézzünk egy példát! Pl. tudjuk, hogy a legjobb barátnőnk nagyon szeretne lefogyni.

Rossz mondat: Ebben a hónapban lefogyok 20 kilót. Ez irracionális, és csak stresszt okoz.

Képes vagyok életmódot váltani és lefogyni havonta 3 kilót. Ez már egy elérhető cél!

Tudok életmódot váltani, élvezem az egészséges ételeket. Ez pedig azt sugallja, hogy ez nem feltétlenül világi szenvedés, hanem akár még élvezheti is.

Megtalálom azt a mozgásformát, amit élvezettel végzek rendszeresen.  Sokszor nem is tudja valaki, mit szeretne sportolni, pedig mindenki találhat olyat, amit szívesen végez. Ne erőltessük rá azt, ami szerintünk jó, pl. konditerem, TRX vagy akármi, inkább sugalljuk neki, hogy talál olyat, amit szívesen végez. Akár azt is írhatjuk, hogy Minden héten kipróbálok egy új mozgásformát, amíg meg nem találom a nekem tetszőt.

Rengeteg letölthető megerősítő mondat van, érdemes ezekre is rákeresni “Pozitív megerősítés”, vagy ha tudunk angolul, “Positive affirmations” néven, ötleteket lopni remek. De legyünk tisztában azzal, hogy minél inkább személyre és hihetőre szabjuk, annál jobban működnek. Pl. ha depressziós, akinek adjuk, ne azt írjuk, hogy “Mától a boldogságot választom.” hanem inkább azt, hogy Napról napra egyre jobban érzem magamat. Vagy Minden nap találok egy kis örömöt az életemben. Ha valakinek anyagi gondjai vannak, akkor pedig ne azt írjuk, hogy Ma megnyerem a lottó ötöst. Hanem pl. Képes vagyok havonta 200.000 Ft nettó jövedelemre szert tenni, vagy írjunk be ide olyan számot, amit el is tud hinni, és ezt lehet emelni később, vagy ilyenkor az is egy jó mondat, hogy “Megtalálom azt a munkahelyet, ahol anyagilag és erkölcsileg is megbecsülnek, és hajlandó vagyok ezért mindent megtenni.”

Szerintem ez nagyon kedves üzenet, egyben barátunkat, szerettünket biztosítjuk a támogatásunkról és arról is, hogy hiszünk benne, hogy képes változtatni! 🙂

Igazából szinte nulla, vagy nagyon max. pár száz forintból meg lehet csinálni, ennyiért bőven lehet csomagolópapírt és hasonlókat kapni a papírboltban, és biztos vagyok benne, hogy nagy örömet tudunk vele okozni. 🙂

Ez pl. 219 Ft a KIK-ben, FB-n írta valaki.

22829760_1674195689297945_8080325272685088679_o

10 általános megerősítő mondat:

 1. A boldogságot választom.
 2. Szeretem, tisztelem, becsülöm és elfogadom magamat, úgy, ahogyan vagyok.
 3. Minden reggel boldogan ébredek és lelkesen kezdem a napomat.
 4. Az élet egyszerű dolgaiban is örömömet lelem.
 5. Problémák helyett kihívásokat látok, és könnyedén találok rájuk megoldást.
 6. Energikusnak, magabiztosnak és gyönyörűnek/jóképűnek érzem magamat.
 7. Szeretem a változásokat és könnyedén alkalmazkodok az új helyzetekhez.
 8. Pozitív gondolatokkal töltöm meg a tudatomat.
 9. Én választom meg a gondolataimat, és ezentúl pozitív gondolatokat választok.
 10. Napról napra egyre jobban érzem magamat.

Ha van szuper mondatotok, vagy szeretnétek egy adott problémára, helyzetre mondat-javaslatot tőlem, akkor pedig írjatok, kérdezzetek kommentben!

Csodás ádventi várakozást,

Tindigo

PS: Novemberben még vizsgáim vannak, nagyon sokat tanulok plusz még mindig dolgozok az új termékeken, hogy karácsony előtt megkaphassátok őket, addig korlátozottan vagyok, de ez már csak 3-4 hét!!! 🙂

 

 

 

0