Barion Pixel

Ebben a hónapban kezdtem el a testemen is AHA hámlasztót használni, és gondoltam, megosztom Veletek a tapasztalataimat egy rövid kis cikkben, valamint adok még néhány tippet ezzel kapcsolatban. Őszintén mondom, nem gondoltam volna, hogy olyan nagy szükségem van arra, hogy a testemen is használjak kémiai hámlasztót, de az eredmény nagyon meggyőzött, ezért is született ez a cikk. Az ötlet onnan jött, hogy kaptam acne.org-os 10%-os AHA hámlasztót, ami az arcomat eléggé csípte, jobban bevált rá a PC 8%-os AHA-m, így egy darabig csak állt a szekrényben. Hiba volt, ugyanis a testemre végül nagyon bevált!

Mire jó testen az AHA hámlasztás?

  • Ránctalanításra, anti-agingre. Az öregedés a testen legjobb a legjobban a nyakon, dekoltázson, és a kézfejen látszik. Szóval ide mindenképpen nagyon jó ötlet kenni! De ne felejtsétek, a legjobb anti-aging a világon a fényvédő! Szóval az a nr. 1, és minden jótékony hatású ránctanalító, anti-aging termék csak azután következik, és értelmetlen fényvédő nélkül pénzt fektetnetek anti-aging kozmetikumokba.
  • Folthalványításra. Ha már beleestél abba a hibába, hogy fényvédő nélkül töltötted az elmúlt éveket, és ettől foltos lett a bőröd (igen, ettől, és nem az öregségtől), akkor nagyon szépen halványítja a foltokat. Ez a probléma az arcon kívül leginkább még a dekoltázson, vállon, és a kézfejen szokott jelentkezni. Ha végighámlasztasz egy szezont, már jelentős az eredmény, és ha tavasztól-őszig a ruhából kilogó testrészeidet is bekened fényvédővel, nem csak az arcodat, akkor meg is tudod tartani az eredményét.
  • Száraz, érdes bőrre. Nekem ilyenem csak a talpamon van, és néha a kezemen, főleg, ha hagyom nagyon kiszáradni. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire szuper! A kezemet és a talpamat is rendszeresen kenem most, és sokkal puhább, sokkal jobb állapotban van, de ha eszembe jut, a könyökömre is teszek. (Ha pedig a vádlim is elkezdene kiszáradni, kenek oda is, utána sokkal jobb a hidratáló eredménye.) Este szoktam bekenni AHA-val, majd bőven bekenem egy zsírosabb babakrémmel. (Nem, nem kell várni fél órát utána, bocs a rossz infóért, a cikk alján a videó róla.) Reggelre sokkal-sokkal puhább a bőröm! Nekem ezerszer jobban bevált ez a módszer, mint kesztyűben meg zokniban aludni. Az sem rossz, de ez annál is sokkal jobb, és még kesztyű sem kell hozzá.

Mire jó testen a BHA hámlasztás?

Ajánlott kémiai hámlasztók

Igazából teljesen mindegy, hogy testre, vagy arcra valót vesztek, a koncentráció jobban számít. A testre való annyival „jobb”, hogy nagyobb mennyiséget kapunk olcsóbban. Valamint több olyan 2 in 1 termék van a testre valók között, ami hámlasztó és hidratáló is egyben, de ez meg nagyon egyénfüggő. Ha úgy érzed, hogy jól esne utána még egy “sima” hidratálókrém is, nyugodtan kenjél utána azt is. (Egyébként simán lehet, hogy egy testre ajánlott hámlasztó remekül beválik az arcotokon is.) Ahogy írtam, most én is az acne.org-os 10%-os AHA-ját használom. Az arcomat irritálta ugyan, de a testem imádja, ott azért jóval vastagabb és ellenállóbb is a bőröm, mint az arcomon. Érdemes testre 10-15%-os AHA-t,és/vagy 2%-os BHA-t választani. Az acne. org csak az USA-ból rendelhető. Nálunk a Neostratanak van többféle 10% és 15%-os AHA-ja. A Paula’s Choice pedig 10%-os AHA-val, 2%-os BHA-val, és egy speckó hámlasztó kendővel büszkélkedhet, amiben 8% tejsav (AHA sav) és 2% BHA van.


Szerintem ahol tényleg vastag a bőröd, pl. talp, könyök, ott lehet használni gyakran, naponta, kétnaponta is az elején, ameddig meg nem puhul, és utána lehet ritkítani. Egyébként én heti kétszer szoktam most a kézfejemen és a talpamon hámlasztani. Heti egyszer pedig a dekoltázsomon és a nyakomon, ugyanis itt vékony és érzékeny is a bőröm, viszont gyönyörű, semmi bőrhibám nincs ezen a részen. Őszintén megmondom, hogy itt nem is látok semmi változást, mint a kézfejemen, meg a talpamon, ahol sokkal rosszabb állapotban volt a bőröm, és ezért a változás is látványos. De egy kis anti-aging sosem árt alapon használom, hogy a nyakam és a dekoltázsom bőre is maradjon szép sokáig. 🙂

Valamint egy nagyon furcsa, de jónak tűnő dolgot is találtam.  Egy koreai hámlasztó, kifejezetten arra, hogy a talpadon pihe-puha legyen a bőr. AHA és BHA egyaránt van benne. Egy zacsiban van a folyadék, amit zokniként felveszel másfél órára, és a köv. hétben az elhalt bőrdarabok leesnek a talpadról. Az INCI egyáltalán nem tökéletes, van benne denat. alkohol, a hatása viszont meggyőző. Szerintem ha tényleg brutálisan bőrkeményedéses a talpad, és semmi nem segít, egy évben egyszer-kétszer be lehet vállalni egy ilyen kezelést. Teszt róla Oh My Brushnál, egy koreai kozmetikum mániás szuper bloggernél. A “sima” AHA hámlasztóm nem csinált ilyen hámlást, csak simán puha lett a talpam,  vagyis inkább puhább, mert annyira kemény sose volt. (Hozzátenném, hogy a puha talphoz jelentős mértékben hozzájárul, hogy ha kényelmes, jó minőségű cipőt hordasz, és rendszeresen krémezed.)

Alább pedig egy szuper videó, ami nekem is megvilágodás hozott! Ugyanis a kémiai hámlasztók után nem kell várni fél órát, mivel nem tudja utána eltolni lúgos irányba a hidratáló krémed! Remélem, Ti is örültök, hogy spóroltunk fél órát. 🙂


Ti használtok kémiai hámlasztókat a testen? Mi a kedvenc hámlasztótok?

További szép bőrt,
MsTindigo