Kozmetikus és sminkes OKJ képzés Budapesten – Hogyan válassz?

Főoldal/Amitől a bőröd szép lesz (Blog), személyes/Kozmetikus és sminkes OKJ képzés Budapesten – Hogyan válassz?

Sokan tudjátok, hogy kozmetikus képzésre járok, idén fogok végezni, remélem. 😀 Azonban utólag kiderült, hogy ahová én jártam, az nem OKJ-s képzés, bár szerencsére legalább van lehetőség OKJ-s vizsgára. Sokan kérdeztétek, mit ajánlok, hova menjetek, úgyhogy felvettem a kapcsolatot Juhász Klárával, aki nagyon híres kozmetikus, és tanít is.

Juhász Klára

Juhász Klára

Másrészt ő az egyik szerzője a Kozmetikai diagnosztika c. tankönyvemnek, ami tényleg nagyon jó, én ajánlom azoknak is, akik csak „simán” bőrápolás mániások, mert nagyon érthetően magyarázza el a bőr működését, segítségével be lehet azonosítani a bőrtípusunkat és a bőrproblémánkat, és bár nagyon részletes, mégis a lényeget tartalmazza.

Visszatérve a sulira, szerettem volna Nektek segíteni, hogy hogyan válasszatok kozmetikus képzést. Másrészt tudom, hogy nagyon sok olvasómat érdekli a sminkelés, és szeretnének akár sminkesként dolgozni, de jó tudni, hogy a sminkes képzések nagy része nem ad OKJ-s végzettséget, tehát nem lehet vele hivatalosan dolgozni, vállalkozóit kiváltani rá. (Ettől még lehet nagyon színvonalas egy sminkes képzés, de az ciki, ha utána meg nem tudsz vele dolgozni legálisan…)

Ez most nem a legrövidebb cikkem, de aki szeretne kozmetikus, és vagy sminkes lenni, annak nagyon hasznos lesz, bárcsak tudtam volna én is ezt, mielőtt iskolát választok.

Szóval nézzük, mit kell tudni! Juhász Klára válaszol a kérdéseimre, aki az Alveola Beauty Akadémiát vezeti.

 

Honnan lehet egészen biztosan tudni, hogy egy képzés OKJ-s? Hogyan téveszthetnek meg? Sajnos rengeteg képzést hirdetnek elég megtévesztően…

Az OKJ-s képzést folytató intézményeknek felnőttképzési engedéllyel kell rendelkezniük, aminek a száma mindenhol meg kell jelenjen (hirdetések, honlap, tájékoztatók, iskolában kitéve). Az ALVEOLA Kft.-é E-001481/2016

Ez szavatolja, hogy szigorú dokumentációs és jelentési kötelezettségei vannak az intézménynek és elfogadott Képzési Program alapján történik a képzés. Ugyanakkor a képzési tematika is publikus kell hogy legyen. Ott vissza-ellenőrízhetőek az egyes területekre fordított óraszámok.

Hogyan lehet kiválasztani az árérték arányban legjobb iskolát? Sok feltűnően olcsóbb, de vajon jó döntés csak ár alapján választani? (Az én esetemben nem volt az…)

Az óraszám adott, ettől nem lehet eltérni elvileg. (Kivétel, ha a képzés nem OKJ-s…) Érdemes az oktatási napok óraszámaira rákérdezni, és akkor még a beiratkozás előtt ki lehet számolni, hogy megadják-e az 1200 órát. A plusz mini tanfolyamoknál pedig célszerű megnézni, hogy mi van benne eleve a képzésben. Sok képző kiírja az eleve megtanítandó anyagot és több „egyéb” képzést hirdet a képzése mellé. Ami nem korrekt, hisz eleve ezek a plusz tanfolyamok a komplett képzés részét kell, hogy képezzék. Az Alveola mini tanfolyamai pl. nem a kötelező képzés részei. Teljes értékű tanfolyamok, melyek díja számszerűsíthető és összehasonlítható. Mi árgaranciát vállalunk arra, hogy a tanulóink a meghirdetett díjat fizetik ki az oktatás végéig.

Az Alveolánál ezek az extra miniképzések vannak:

 • Mezoterápiás kezelések dermarollerrel és mezopennel
 • AHA savas bőrmegújító kezelések
 • Cukorpaszta praktikák és technikák
 • 1-3D szálankénti szempillahosszabbítás

Ilyen extra szolgáltatások segítségével később sokkal magasabb jövedelemre lehet szert tenni.

Mekkora hangsúly van a sminken?  Nagyon sokan szeretnének sminkesként dolgozni, de ha jól tudom, a legtöbb sminkes képzés nem okj-s, és sok kozmetikus képzésen nem fektetnek erre hangsúlyt igazán.

Felnőttképzésben 1200 óra a kozmetikus képzés, ebből 720 óra a gyakorlat. A smink arányosan legalább 100 óra. Nálunk a szakmából jól ismert sminkesektől lehet tanulni, akik valós tudást adnak át. Ha valaki csak sminkesként szeretne dolgozni, de kozmetikusként nem, akkor érdemes a Szépségtanácsadó szakmát választani, mely 600 órát takar, tehát rövidebb idő alatt is el lehet végezni, és az óraszám miatt a költsége is alacsonyabb. Bővebb információ errő a képzésről itt>>

Mi az, amit kiemelne az Alveola akadémia kapcsán?

Kedvező alapanyag-beszerzési lehetőségek: tanulóink 10% kedvezményt kapnak a listaárból. Az Alveola kereskedő cég is, így minden terméket megtalálhatunk náluk, amire kozmetikusként szükségünk lehet. Nem csak kozmetikumokat, sminktermékeket, hanem gyantákat, bútorokat stb. (Ez tényleg így van, én is be vagyok regisztrálva a webshopba és vásároltam is tőlük, gyakorlatilag minden van náluk, és van személyes átvétel is a 14. kerben.)

Előzetes tudásfelmérés: így 76 órával lehet kevesebb a képzés. Ehhez csupán egy írásbeli tesztet kell kitölteni, valamint önéletrajzot és motivációs levelet kell írni magyarul.

Mentor program: A végzett tanulóinknak segítünk az üzlet és üzleti modelljük kialakításban. Ha elkezd dolgozni, akkor bátran fordulhat hozzánk szakmai kérdéseivel, használhatja az általunk forgalmazott termékeket, így pl. jóval hamarabb van esélye pl.: referencia szalonná válni, amely komoly marketing támogatást is kap az Alveola Kft.-től.  Illetve folyamatosan tájékoztatjuk a továbbképzéseinkről, sőt bizonyos tanfolyamokon ingyenesen is részt vehet. Egyszóval nem engedjük el a kezét.

Lesz náluk nyílt nap szeptember 04-én. Ha érdekel Titeket, érdemes ellátogatni! Bővebb információkat itt találtok a képzésről és a nyílt napról is>>

Ha pedig bármi kérdésetek van, akkor bátran kérdezzetek kommentben, és Juhász Klára megválaszolja Nektek!

Szép bőrt,

Tindigo

About the Author:

Az oldalon több száz cikket publikáltam a bőrápolás témakörében. Az itt található cikkekben található információk minden esetben tudományos alapokon nyugszanak, forrásuk kozmetikai vegyész vagy bőrgyógyász blogok, könyvek. A több ezer visszajelzés alapján, amit olvasóimtól kaptam, magabiztosan állíthatom, hogy bőrápolási tanácsaim a gyakorlatban is megállják a helyüket, és ha betartod őket, jelentős javulás következik be bőröd állapotában. Ajánlom figyelmedbe kozmetikumaimat és bőrápolási szakirodalmat, melyet a webshop menüpontban megtalálsz. Ez a könyv az elmúlt években szerzett tudásom esszenciája, mely a bőrápolást átlátható és könnyen érthető rendszerbe foglalja, és bármely bőrproblémára megoldást kínál. Ha egy adott cikk kapcsán kérdésed van, bátran kérdezz hozzászólásban!

5 hozzászólás

 1. Mrakovicsné Szilvia 2017-10-03 - 8:03 de. - Válasz

  Kedves Ildi!

  Juhász Klárához szól a kérdésem.Ha jól olvastam a most okt.30-án induló kozmetikus képzés heti két nap zajlik.
  Ezek szerint a kedd-csütörtök délutáni gyakorlati nap választható?

  Nagyon köszönöm a választ előre is.
  Mrakovicsné Szilvi

 2. Mrakovicsné Szilvia 2017-10-03 - 2:23 du. - Válasz

  Szia!

  Köszönöm.:-)

  Szilvi

 3. Flora 2017-10-30 - 10:57 de. - Válasz

  Szia! Az Oktávról tudsz információt,jó képzés?
  Juhász Klára ott is tanít elvileg.

  • Tindigo 2017-11-14 - 1:07 du. - Válasz

   Sajnos nem.

Hagyj üzenetet