Barion Pixel

Tindigo filozófia

A bőrünk állapota függ:

R

Lelkiállapotunktól

A boldogság, a stressz hatással van hormonháztartásodra, így az arcodra van írva, hogyan érzed magad.

R

Életmódunktól

pl. táplálkozás, mozgás, (nem)dohányzás, folyadék-fogyasztás, alvás, gyógyszerek szedése, stb.

R

Bőrápolási rutinunktól

vagyis azoktól a kozmetikumoktól, melyeket nap mint nap használunk.

Ezért a bőrproblémákat, legyen szó pigmentfoltokról, mitesszekről, pattanásokról, rosaceáról, bőrszárazságról vagy éppen bőröregedésről, mindenképpen holisztikusan közelítem meg.

Pontosan ezért rengeteg ingyenes oktató anyagot találsz a blogon, a Youtubeon, a Facebookon és az Instagram oldalaimon, melyet minden esetben független tudományos kutatások támasztanak alá.

A bőrömet sosem volt egyszerű ápolni, akné, korai bőröregedés és rendkívül érzékeny bőr. Mindenképpen célom volt, hogy egy olyan márkát hozzak létre, mely innovatív anti-aging téren, és bár a lehető legerősebbek és a leghatékonyabbak a formulák, mégis gyengédek.

A rezisztens (ellenálló) bőr sem érdemli meg, hogy irritáljuk, az érzékeny bőrrel pedig hímestojásként kellene bánni. A Tindigo termékek innovatív formulái lehetővé teszik, hogy hatékonyan, mégis gyengéden ápoljuk a bőrünket.

Az összetevők kiválasztásánál pedig soha nem azt nézem, hogy az összetevő természetes, vagy mesterséges eredetű, hiszen a gyilkos galóca és a körömvirág is egyaránt természetes, mégis teljesen más lesz a hatása.

Egy összetevő hatását a szervezetünkre, vagy éppen a bőrünkre mindig az határozza meg, hogy milyen a kémiai szerkezete, nem pedig az eredete.

A Tindigo csapata folyamatosan képzi magát, figyeli az új trendeket, és olvassa a független tudományos kutatásokat, hogy a lehető legjobb kozmetikumokat készítse el Nektek.

Minden Tindigo termék:

Alkohol-mentes

Parfüm-mentes

Állatkísérlet-mentes (CF)

Vegán

Tindigo kozmetikumok filozófiája

Egy összetevő bőrre gyakorolt hatását nem az határozza meg, hogy természetes vagy mesterséges, hanem a kémiai szerkezete. Éppen ezért kombináljuk a gyógynövényeket az innovatív hatóanyagokkal.

Modern, innovatív formulák és hatóanyagok: a legújabb független tudományos kutatások és bőrgyógyászati ajánlások figyelembe vételével formulázzuk speciális, magas hatóanyagtartalmú kozmetikumainkat.

Tradicionális bőrápolás:

a gyógynövényekben különböző, a bőrre jótékony hatású alkaloidák vannak. Ezek önmagukban is jótékony hatással vannak a bőrre, és kiegészítik, segítik az innovatív, modern összetevők hatását. A termékeinkbe viszont soha nem kerülnek irritáló növényi kivonatok, és növényi illóolajok, illatanyagok, ezáltal minimalizájuk az irritáció esélyét. 

Hatékony formulák:

egyes hatóanyagok csak bizonyos százalékban és konkrét pH-n működnek. Ezért attól még nem lesz önmagában hatékony egy kozmetikum, hogy pl. C-vitamint vagy retinolt tartalmaz. Minden esetben figyelünk rá, hogy a legújabb független kutatások alapján olyan mennyiségben tartalmazza a kozmetikumunk az aktív összetevőt, és olyan pH-n, hogy a lehető legjobban tudja kifejteni hatását a bőrben.

Kíméletes, bőrbarát kozmetikumok:

Mi nem csak azt mondjuk, hogy ezek jók érzékeny bőrre, hanem valóban figyelünk rá, hogy ne tartalmazzanak irritáló természetes, növényi eredetű vagy éppen irritáló mesterséges összetevőket és denaturált alkoholt. Minden termékünk PH-ja savas, ugyanis a bőr savköpenyének egészséges működését így tudjuk elősegíteni. 

A Tindigo kozmetikumok ezért nem tartalmaznak:

Q

Illóolajakat

Q

Természetes eredetű vagy mesterséges illatanyagokat

Q

Szárító alkoholokat (denaturált alkohol, bio alkohol, alkohol)

Q

Szulfátokat

Q

Színezékeket

Amit viszont tartalmaznak:

R

Klinikai tisztaságú hatóanyagokat

R

Kiváló minőségű gyógynövénykivonatokat

R

Kiváló minőségű, hidegen sajtolt vagyis extra szűz növényi olajokat

(ezek adják a Tindigo kozmetikumok enyhe illatát is)

A Tindigo termékek Magyarországon készülnek.

A Magyarországon is elérhető gyógynövénykivonatokat (pl. körömvirág) és a növényi olajakat magyar kistermelőktől vásároljuk.

Sajnos a szabályozások lehetővé teszik, hogy a gyártók a bőrre irritáló hatású anyagokat is a termékekbe tegyenek, pl.:

  • illatanyagokat, hiszen sokan választanak úgy kozmetikumot, hogy megszagolják.
  • denaturált alkoholt, mert a krémek formuláját könnyebbé teszi, a tonikokban pedig frissítő érzést ad, de a bőrt szárítja, vízhiányt okoz, és öregít.
  • Agresszív, erőteljes habzóanyagokat, mert az emberek azt hiszik, hogy az a jó, ha egy samponnak vagy tusfürdőnek nagy a habja, miközben ez árt a bőr hidrofil lipid rétegének.

Minden Tindigo termék:

Alkohol-mentes

Parfüm-mentes

Állatkísérlet-mentes (CF)

Vegán