Barion Pixel

Aki rendszeresen olvas, tudja, hogy a napsugárzás  nr. 1 oka a bőröregedésnek. Sokan azonban úgy gondolják, hogy télen felesleges ezzel törődni, hiszen alig vagyunk kint a szabadban, és hónapokig alig látjuk a napot. Persze azok közületek, akik kémiai hámlasztást végeznek télen, a fényérzékeny bőrük miatt használnak fényvédőt, de jó, ha tudjátok, nem csak ezért van rá szükség.  

Jesszusom, de fehér vagy!!! Minden ok?

Az emberek még nyáron is elhanyagolják, nem veszik komolyan a fényvédelmet, hát még télen! Őszintén megmondom, rám már akkor is furán néznek az emberek, ha nyáron hallják azt, hogy minden egyes nap használok fényvédőt. Nyár vége fele szinten naponta kérdez meg valaki döbbenten, hogy úristen, nyár vége vagy, hogy a **** vagy ilyen sápadt? Mintha kötelező lenne, hogy egész nyáron ráncosítsam a fejemet a nappal. Egyébként meg tetszik a fehér bőr, elegáns, kifinomult, és mostanra, ha nem is mindennel, de legalább ezzel megbarátkoztam magamon. Sőt, jó, ha mindenki tudomásul veszi, hogy vagy fehér marad, vagy előbb-utóbb tiszta ránc lesz a naptól. Na de térjük vissza a témára, vagyis miért kell a fényvédő télen is?


Tények, ami biztosan meggyőznek arról, hogy télen IS viselj fényvédőt

Kétféle sugárzás van: UVA és UVB . Az UVB sugarak felelősek a leégésért és a barnulást, ezek a téli hónapokban elég gyengék, szóval sokkal kisebb az esélye annak, hogy leégnél. (Persze aki síel, az olyankor –jó esetben- odafigyel erre, de itt nálunk Magyarországon mindenképpen gyengébbek a sugarak.)

Azonban az UVA sugarzás, ami a bőröregedésért és a bőrrákért is felelős, megközelítőleg azonos egész évben! Sőt, a felhőkön is áthatol egy borongós őszi-téli napon! Szóval az, hogy nem látod a napot, vagy nem érzed a melegét az arcodon, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nincs ott… A felhő nem egy fal, simán áthatolnak rajta a sugarak.

Értem én, hogy ezeken a borongós, szürke napokon eszébe se jut senkinek, hogy bármi baja lenne a naptól. De ezek a káros UV sugarak nem csak a felhőkön hatolnak át, hanem az ablakon is. Ezért akár otthon teszel-veszel, akár az irodádban dolgozol, vagy amikor éppen a kocsidat vezeted, mindig legyen rajtad fényvédő!

Szóval ha aggódsz akár a ráncok, akár a nap okozta bőrrák miatt, mindenképpen használj fényvédőt télen is! Ne csak akkor, ha kémiai hámlasztót használsz, hanem akkor is, ha Te ezzel nem élsz, és inkább radírozod a bőrödet. Ne csak akkor, amikor süt a nap, hanem akkor is, amikor egész nap ki sem mozdulsz otthonról!

Mivel a bőröregedésért 80%-ban a napsugárzás felelős, a világ nr. 1 anti-aging terméke a fényvédő!

Milyen fényvédőket ajánlok?

UPDATE: a legjobb fényvédőket itt találod>>

Forrás: http://blog.reneerouleau.com/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot! 🙂 :) Ha még nem csatlakoztál FB szépségbirodalmamhoz, itt megteheted! :) Sőt, most már bloglovinon is követhetsz, egyszerű és nagyszerű weboldal, mely összegyűjti kedvenc blogjaidat! Kattints a gombra, és kövesd a tennivalókat, 3 perc az egész! :)

Follow on Bloglovin
További szép bőrt!

Ölelés és csóközön, MsTindigo, a gyönyörű bőr szakértője 🙂

Remélem, ezután mindennap használtok fényvédőt! 🙂 Nektek mi a kedvenc fényvédőtök?